Tijdens de scheiding

Als de beslissing is genomen om te gaan scheiden bied ik verschillende diensten om jullie tijdens dit proces te begeleiden.

Ik kan jullie hulp bieden in het proces waarbij jullie je al dan niet in emotionele zin willen voorbereiden op de scheiding, vervolgens tijdens het scheidingsproces, waarbij zaken omtrent de kinderen, de financiën en de verdeling geregeld moeten worden, en tenslotte ook na de scheiding:

I. Voorbereiding op het scheidingsproces

  • Hebben jullie besloten om te gaan scheiden, maar spelen er allerlei emoties die jullie belemmeren om de praktische zaken te regelen?
  • Willen jullie de scheiding goed voorbereiden, door eerst aandacht te besteden aan het verwerken van alle bijkomende emoties?
  • Willen jullie er ondanks de scheiding en alle bijkomende emoties voor jullie kinderen kunnen zijn en weten hoe jullie hen in dit proces kunnen begeleiden?

Als jullie je hierin herkennen kan een gezamenlijk kortdurend scheidingscoachingstraject of een wat uitgebreider rouwverwerkingstraject van de SCHIP-aanpak jullie helpen om jullie goed op de aankomende scheiding en alle gevolgen van dien voor te bereiden. Door eerst aandacht te besteden aan alle bijkomende emoties, die bij een scheiding erg heftig kunnen zijn, zal de financiële en zakelijke afwikkeling van de scheiding een stuk soepeler en sneller verlopen.

Lees hier voor meer informatie over een scheidingscoachingstraject of een rouwverwerkingstraject volgens de SCHIP-aanpak.

Heb jij zelf behoefte aan begeleiding om de scheiding te verwerken, terwijl jouw partner dat niet heeft? Het is ook mogelijk om een individueel scheidingscoachingstraject te volgen.

II. Begeleiding bij de afwikkeling van de scheiding

  • Willen jullie de scheiding samen en in goed overleg regelen?

De meest passende dienst daarvoor is scheidingsmediation: onder begeleiding van mij als advocaat-scheidingsmediator bespreken jullie alle voor de scheiding te regelen zijn, waarbij de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een door mij op te stellen echtscheidingsconvenant. Vervolgens dien ik als advocaat namens jullie een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoekschrift in bij de rechtbank, waarbij de verdere juridische afwikkeling van de scheiding door mij wordt geregeld.

Lees hier voor meer informatie over scheidingsmediation.

  • Willen jullie ondanks het verschil tussen jullie qua emoties, kennis of persoonlijkheid, de scheiding toch samen regelen?

De dan meest passende dienst is Overlegscheiden. Hierbij hebben jullie wel ieder een eigen advocaat. Deze gaan echter niet voor jullie procederen, doch via gezamenlijk overleg proberen tot gezamenlijke afspraken te komen, die vervolgens ook in een convenant worden vastgelegd, waarna de zaak ook via een gemeenschappelijk verzoekschrift zal worden afgewikkeld. Deze vorm van scheiden is een soort mediation-plus.

Lees hier meer over Overlegscheiden.

  • Heb je aan de ene kant behoefte aan een eigen advocaat, terwijl je aan de andere kant geen vechtscheiding wil en de scheiding in goed overleg wilt regelen?

In dat geval kan je je laten bijstaan door een advocaat die is aangesloten bij de vFAS en die daarnaast bereid is namens jou in overleg met je ex-partner en zijn of haar advocaat de scheiding te regelen, dus buiten de rechtbank om. Dit verdient altijd de voorkeur boven procederen bij de rechtbank, omdat de praktijk leert dat het regelen van een scheiding via een procedure bij de rechtbank heel vaak uitmondt in een langdurige vechtscheiding.

III. Verwerken van de scheiding

  • Merk je dat je erg veel last hebt van de beslissing om te gaan scheiden en/of het moeilijk vindt de scheiding te accepteren?
  • Ervaar je dat je door nog spelende emoties, zoals verdriet of boosheid, erg veel moeite hebt om met je ex-partner te communiceren?
  • Loop je er tegenaan dat je ex erg boos of verdrietig is danwel zich heftig verzet tegen de scheiding, en daardoor niet met jou in gesprek wil?

Is een van deze situaties op jou van toepassing? Dat zou individuele scheidingscoaching jou kunnen helpen bij het verwerken van de scheiding en het verbeteren van de communicatie met je ex-partner. Ook in de situatie dat jij graag wilt communiceren maar je ex hier helemaal niet voor openstaat. Immers, als je leert je manier van communiceren te veranderen en zelfs leert om in de taal van de ander te gaan praten, zal je gaan ervaren dat je ex zich ook anders gaan opstellen, dat hierdoor de communicatie verbetert en dat jij dus veel meer gedaan krijgt dan je van te voren ooit had gedacht.

Mochten zowel jij als je ex-partner nà de scheiding tegen veel onverwerkte emoties aanlopen en gaan inzien dat het belangrijk is hier aandacht aan te gaan besteden en jullie dit, in het belang van jullie kinderen ook willen, dat is een gezamenlijk postrelationeel rouwverwerkingstraject volgens de SCHIP-aanpak voor jullie een goede en moedige optie.

Lees hier meer over individuele scheidingscoaching en het postrelationele rouwverwerkingstraject volgens de SCHIP-aanpak.

Wil je weten welke dienst het beste past bij jouw situatie? Neem contact op of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.

CONTACT

Havendam 7
3262 AE Oud-Beijerland
Telefoon: 0186 – 203033 / 010 – 5013230
Fax: 010 – 8922922
Email: info@advocatenpraktijkdenhollander.nl

SCHEIDING GOED VOORBEREIDEN?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met 6 stappen om een scheiding voor te bereiden.