Relatie mediator: ondersteuning voor een succesvolle relatie

Een betere relatie: is het mogelijk?

  • Kan jij jezelf niet meer zijn in jullie relatie?
  • Kan jij je gevoelens niet meer uiten bij je partner?
  • Heb je het gevoel dat je partner zich niet meer inleeft in je en meer zijn eigen ding doet?
  • Word er in jullie relatie geen rekening meer gehouden met jouw behoeftes, ook niet qua intimiteit?
  • Mis je tijd voor jezelf en tijd voor elkaar?
  • Voel je je niet meer gezien en gehoord?
  • Heb je het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat met de kinderen?

Als jij je in een of meer van deze vragen herkent, loopt jullie relatie hoogstwaarschijnlijk niet meer zoals in het begin. Mogelijk wordt er ook al nagedacht over een scheiding. Toch zijn er ook  veel twijfels. In dat geval kan relatiemediation jullie helpen.

Relatiemediation

Relatiemediation is een laagdrempelige manier om onder begeleiding jullie problemen bespreekbaar te maken en om te kijken of en hoe jullie de relatie nog  verbeterd kan worden. Juist omdat veel relatieproblemen ontstaan door een slechte communicatie tussen de partners, zal er tijdens de gesprekken ook gekeken worden naar de manier waarop jullie met elkaar communiceren. Hierbij krijgen jullie dan eenvoudige tools aangereikt waarmee jullie de communicatie al direct kunnen verbeteren.

Hoe werkt relatiemediation?

Het traject bestaat uit een aantal gesprekken: we beginnen met een gezamenlijk intakegesprek, waarbij we zullen bespreken hoe jullie huidige situatie en relatie is, waar ieder van jullie tegenaan loopt en wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Vervolgens zal er met ieder van jullie drie aparte gesprekken plaatsvinden, waarbij we dieper zullen stilstaan bij jullie relatie en de problemen die er bij ieder van jullie spelen. Vervolgens gaan we in op de communicatie: we staan stil bij jouw communicatiestijl en hoe kan jij de communicatie met je partner kunt verbeteren. Daarnaast leer je hoe je bij een discussie of een verschil van mening samen tot een compromis kunt komen.

Na de drie individuele gesprekken met ieder van jullie komen we nog een keer bij elkaar om alles wat besproken is en wat je bij jezelf en over de ander hebt ontdekt met elkaar te delen en om samen te bespreken wat jullie voor de toekomst gaan veranderen of waar jullie aan gaan werken. Als het ware maken jullie hierdoor weer een nieuwe verbinding met elkaar als partners.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie naar aanleiding van de gesprekken tot de conclusie komen dat voortzetten van de relatie geen optie meer is. De keuze om dan toch te gaan scheiden kan op deze manier gemakkelijker worden gemaakt. Als scheidingsadvocaat-mediator kan ik jullie daarna dan ook begeleiden bij het maken van afspraken, het opstellen van een convenant en ouderschapsplan en het regelen van de echtscheiding bij de rechtbank en gemeente.

Verschil tussen een relatie mediator en een relatietherapeut

Relatiemediation verschilt van relatietherapie doordat het gericht is op gestructureerde oplossingen en communicatieverbetering, terwijl relatietherapie zich richt op diepgaand emotioneel begrip en herstel van de band tussen partners. Als familierechtadvocaat en scheidingsmediator bied ik relatiemediation aan om koppels te helpen bij het bespreken van problemen en het vinden van praktische oplossingen, zonder therapeutische interventies. Dit kan verhelderend zijn voor stellen die ondersteuning nodig hebben bij het verbeteren van hun relatie zonder de diepgang van therapie.

Relatiemediation volgens de SCHIP-aanpak

Naast het korte traject bied ik ook een intensiever traject, relatiemediation volgens de SCHIP-aanpak, aan. De SCHIP-aanpak is ontwikkeld als een postrelationeel rouwtraject voor ex-partners met kinderen met als uiteindelijk doel samen op te trekken als partners in ouderschap. Dit traject is vooral geschikt voor ex-partners die te maken hebben met veel conflicten en emoties als gevolg van de scheiding. In ca. 10 sessies wordt stilgestaan bij de relatie, de scheidingsbeslissing, de rouw als gevolg van de scheiding, de conflicten die spelen en het herstel van het vertrouwen in elkaar.

Voor meer informatie over relatiemediation of de SCHIP-aanpak, neem contact op of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.

CONTACT

Havendam 7
3262 AE Oud-Beijerland
Telefoon: 0186 – 203033 / 010 – 5013230
Fax: 010 – 8922922
Email: info@advocatenpraktijkdenhollander.nl

SCHEIDING GOED VOORBEREIDEN?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met 6 stappen om een scheiding voor te bereiden.