Stiefoudercoaching

Na je scheiding heb je weer een nieuwe liefde gevonden en willen jullie de gezinnen gaan samenvoegen. Jullie worden daarmee een samengesteld gezin. Het samenvoegen van de twee gezinnen met allemaal verschillende personen, kan spannend en ook best lastig zijn. Het is daarom belangrijk met elkaar in gesprek te gaan en ook te blijven. Zo begrijp je elkaar beter, weet je wat ieders wensen en verlangens zijn en kan je ook voorkomen dat het onderling gaat botsen of niet lekker loopt.

“Het samenvoegen van twee gezinnen kan heel spannend zijn.”

Het Stiefplan

Een tool die daarbij kan helpen is het Stiefplan. Zoals bij een scheiding door ouders een ouderschapsplan wordt opgesteld, is er ook een stiefouderschapsplan, kortweg het Stiefplan genoemd, voor als je na een scheiding een nieuw samengesteld gezin begint. Het is ook een plan waarin afspraken over en met de kinderen worden vastgelegd. In het Stiefplan staan vragen waar je samen met je partner en de kinderen met elkaar een voor jullie passend antwoord op kan vinden. Ook kan je het Stiefplan gebruiken om intenties af te spreken of als middel om jullie ideale nieuwe gezin mee te beschrijven. Je kunt een Stiefplan doornemen en invullen vóórdat jullie gaan samenwonen. Maar ook als je al weer een tijd samenwoont, is het heel zinvol om aan de hand van het Stiefplan met elkaar in gesprek gaat en jullie gezinssituatie gaat evalueren.

Stiefplan-coach

Het is mogelijk hierbij de hulp van een stiefoudercoach, ook wel Stiefplan-Coach genoemd, in te schakelen. De Stiefplan-Coach is opgeleid in het werken met het Stiefplan en kan dit inzetten als hulpmiddel en begeleiding van samengestelde gezinnen. Afhankelijk van de hulpvraag kan de Stiefplan-Coach begeleiden bij één bepaald aspect waar jullie in jullie nieuwe gezin tegenaan lopen. Ook is het mogelijk om in vijf sessies jullie te begeleiden bij de vorming van jullie nieuwe gezin en het opstellen van een Stiefplan. Als gecertificeerd Stiefplan-Coach begeleid ik jullie graag bij het laten slagen van jullie nieuwe gezin met behulp van het opstellen van het Stiefouderschapplan oftewel Stiefplan.

Wil je meer lezen over het Stiefplan en samengestelde gezinnen, kijk dan op www.stiefplan.nl en www.nieuwgezin.info.

Voor meer informatie, neem contact op of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.

CONTACT

Havendam 7
3262 AE Oud-Beijerland
Telefoon: 0186 – 203033 / 010 – 5013230
Fax: 010 – 8922922
Email: info@advocatenpraktijkdenhollander.nl

SCHEIDING GOED VOORBEREIDEN?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met 6 stappen om een scheiding voor te bereiden.