Het all-in scheidingsmediationtraject met een ervaren scheidingsmediator: “In 7 stappen weer je gelukkige zelf zijn!”

Wat is een mediator?

Een mediator bij scheiding is een neutrale en professionele bemiddelaar die jullie begeleidt tijdens het gehele echtscheidingsproces. Ben je benieuwd naar wat een mediator precies doet bij een scheiding? Ontdek het in ons all-in scheidingsmediationtraject: “In 7 stappen weer je gelukkige zelf zijn!”

Voordelen mediation bij scheiding

Mediation heeft talloze voordelen, waaronder efficiëntie, kosteneffectiviteit en het behoud van een goede communicatie. Als scheidingsmediator help ik jullie om samen tot duurzame en evenwichtige oplossingen te komen. Zo leggen we samen de basis voor een positieve toekomst.

De kosten van een mediator bij scheiding

Bij veel mensen roepen de kosten van een mediator bij scheiding vragen op. In ons all-in scheidingsmediationtraject zijn de kosten transparant en duidelijk. We bieden een volledig pakket met een vast tarief, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

Hoe lang duurt een scheiding met mediator?

De duur van een scheiding met mediator is afhankelijk van jullie situatie en de complexiteit van de afspraken die gemaakt moeten worden. In ons all-in scheidingsmediationtraject, dat uit 7 stappen bestaat, duurt het gemiddeld 5-6 maanden om van het intakegesprek tot de officiële scheidingsdatum te komen.

Ontdek het all-in scheidingsmediationtraject: “In 7 stappen weer je gelukkige zelf zijn!”

Scheiden is zelden een beslissing die van de ene op de andere dag wordt genomen. Vaak gaan er al lange tijd problemen aan vooraf, waarbij je het gevoel kunt hebben dat je jezelf niet meer kunt zijn in de relatie. Of misschien is er een gebrek aan quality time voor elkaar en voor jezelf, wat regelmatig tot ruzies kan leiden. Echt met elkaar praten, van hart tot hart, lijkt steeds zeldzamer te worden, en is misschien zelfs nooit gebeurd…

Emoties bij een scheiding

Emoties kunnen je overweldigen: boosheid, verdriet, frustratie, en meer. Dit heeft een enorme impact op jou, je gezin, je werk – eigenlijk op alle aspecten van je leven. En jouw partner ervaart wellicht een compleet andere kant van het verhaal. Op het moment dat jullie de beslissing nemen om te scheiden, is er vaak sprake van een wirwar aan emoties, verwarring en zorgen. Terwijl er aan de ene kant van alles geregeld moet worden, staat je hoofd er vaak helemaal niet naar.

Ruimte voor helderheid

Ik begrijp dat jij en je partner waarschijnlijk het liefst snel alles rondom de scheiding willen regelen. Maar juist omdat er nog zoveel emoties spelen, kan dit erg lastig zijn. Om de scheiding goed te regelen, om zaken te bespreken en afspraken te maken, is het belangrijk dat de emoties eerst wat zakken. Dat er weer helderheid in je hoofd ontstaat en je voldoende energie hebt om dit aan te pakken.

Daarom besteed ik in het mediationtraject ‘In 7 stappen weer je gelukkige zelf zijn’ speciale aandacht aan emoties en communicatie. Ik begin met twee individuele inzichtsessies voor jullie allebei. In deze sessies krijg je helderheid en inzicht in jezelf en je gevoelens. Daarnaast leer je hoe je je gevoelens beter kunt uiten, de juiste vragen aan elkaar kunt stellen en hoe je je eigen ruimte kunt innemen.

Weer in balans voorafgaand aan de mediation

Door deze aanpak bereiken jullie beiden dat je, ondanks de emotionele en verwarrende periode, weer beter in je vel komt te zitten. Je voelt je vrijer en rustiger, en je begrijpt beter waarom het tussen jullie is misgegaan. Ook bereiden jullie je zo voor op het inhoudelijke deel van het mediationtraject, waardoor dit vlotter en soepeler verloopt.

Een gelukkige toekomst voor beiden

Op deze manier kunnen jullie de scheidingsperiode op een constructieve manier afsluiten en een goede start maken met jullie eigen leven. Kortom, weer beiden je gelukkige zelf zijn!

Het all-in scheidingsmediationtraject – In 7 stappen naar een nieuw begin: hoe werkt het?

Stap 1: Gezamenlijk intakegesprek (duur: 1 uur) We bespreken jullie situatie, wensen en doelen, ik leg het mediationtraject uit en de mediationovereenkomst wordt getekend. Ook plannen we de afspraken in voor de individuele sessies.

Stap 2: Twee individuele inzichtsessies (duur: 2 uur per gesprek) We staan stil bij hoe je kunt omgaan met de emoties die bij jezelf en/of je partner spelen. Daarnaast besteden we aandacht aan communicatie en hoe je op een positieve manier met elkaar kunt praten.

Stap 3: Gezamenlijk mediationgesprek (duur: 2 uur) We bespreken de inzichten van de individuele sessies en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. We maken praktische afspraken en bereiden jullie voor op de volgende stappen.

Stap 4: Twee gezamenlijke mediationgesprekken voor het maken van afspraken over de scheiding (duur: 2 uur per gesprek) We staan stil bij alle aspecten die geregeld moeten worden, zoals kinderen, inkomens, bezittingen, schulden en pensioen. We maken afspraken, op basis waarvan ik vervolgens een concept convenant en, indien van toepassing, ook een concept ouderschapsplan opstel.

Stap 5: Definitief maken convenant en ouderschapsplan (duur gesprek: 2 uur) We nemen het concept convenant en het concept ouderschapsplan door, ik pas deze aan waar nodig, waarna jullie de definitieve stukken kunnen tekenen.

Stap 6: Juridische afwikkeling van de echtscheiding (tijd varieert) Ik stel het echtscheidingsverzoekschrift op, dat vervolgens ook door mij als advocaat bij de rechtbank wordt ingediend. Zodra de echtscheidingsbeschikking binnen is, tekenen jullie een akte van berusting. Vervolgens stuur ik de stukken naar de gemeente met het verzoek deze in te schrijven. De datum van inschrijving bij de gemeente geldt als de officiële echtscheidingsdatum.

Stap 7: Afsluitend mediationgesprek (duur: 2 uur) We kijken terug op het traject en bespreken eventuele resterende zaken. Ik geef informatie over de zaken die nog geregeld moeten worden na de scheiding.

Extra’s:

  • Een werkboek met informatie, oefeningen en tips
  • Het boek ‘Het geheim van een succesvolle scheiding’ van Wanda Vendrig
  • Een gratis evaluatiegesprek na 3-6 maanden

Het all-in scheidingsmediationtraject duurt gemiddeld 5-6 maanden.

Wil je weten of dit traject iets voor jullie is, neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor losse onderdelen van dit traject. Kijk hier voor alle diensten of informeer naar de mogelijkheden die passend zijn voor jullie situatie.