SCHIP-aanpak – relatiebemiddeling

SCHIP-aanpak, een aanpak voor postrelationele rouw

 

  • Ga je scheiden en wil je dat je kinderen hier zo min mogelijk last van hebben?
  • Of ben je al een tijd geleden gescheiden maar verloopt het contact tussen jou en je ex bedroevend slecht?
  • En wil je desondanks toch graag verder met je ex als partner in ouderschap?

 

De SCHIP-aanpak is hierbij behulpzaam. Aandacht voor datgene dat jullie hebben verloren, voor elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen. Met als uiteindelijk doel: verbinden als partners in ouderschap.
Als dit lukt, kunnen de kinderen gevrijwaard worden van een keuze tussen mama en papa. Dit is toch wat je je kind gunt?

De SCHIP-aanpak is een vorm van relatie- en ouderschapsbemiddeling voor mensen in ‘zwaar weer’, vóór, tijdens en na de scheiding.

Scheiden genereert rouw. Deze rouw wordt doorgaan individueel beleefd. De SCHIP-aanpak brengt daar verandering in. Gezamenlijk doorlopen de ex-partners in ca. 7 gesprekken het postrelationele rouwtraject van de vijf fasen van de SCHIP-aanpak met als uiteindelijke doel een nieuwe verbinding aan te gaan als partners in ouderschap.

De keuze om met je (ex)-partner het SCHIP-traject aan te gaan is geen eenvoudige. Het kost tijd, energie en motivatie om het te doen slagen. Als het lukt, wordt de kans op een gelukkiger toekomst voor beiden vergroot.

Ben je bereid hard te werken? Ben je gemotiveerd? Dan ben je klaar voor het aangaan van een nieuwe verbinding met je ex. Als gecertificeerd SCHIP-mediator helpt je hier graag bij!

 

Voor meer informatie over de SCHIP-aanpak, kijk op de website www.schipaanpak.nl of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.

 

Om een idee te krijgen van wat het traject in de praktijk inhoudt, kun je hier het ebook De SCHIP-aanpak in de praktijk downloaden.