Overlegscheiden

Het belangrijkste kenmerk van Overlegscheiden (of collaborative divorce) is, zoals de naam al aangeeft, dat je in overleg treedt om de scheiding te regelen, dus zonder rechtszaak. Anders dan bij mediation hebben beide partners wel ieder een eigen advocaat. Iemand die er voor jouw belangen zit, maar niet tegen de vader of moeder van je kinderen strijdt. Er is een coach om ruimte te geven aan de emoties die uiteraard meespelen en een financiële expert voor de zakelijke kant van het geheel. Eventueel kan er een kindercoach aan het team worden toegevoegd. Op deze manier is alle expertise bij elkaar gebracht om een scheiding respectvol, efficiënt en duurzaam af te sluiten.

Hoe werkt Overlegscheiden?

Met het team van beide ex-partners, advocaten en deskundigen worden vergaderingen gehouden waarin informatie wordt uitgewisseld en waarin je behoeften en verwachtingen kunt uitspreken. Helder, transparant en in alle redelijkheid. Het is belangrijk dat alle communicatielijnen open blijven: alleen als alle knelpunten worden besproken, kunnen ze ook worden aangepakt. Daarnaast kan iedere partner overleg hebben met de eigen advocaat voor het vragen van informatie of (juridisch) advies of om het teamgesprek voor te bereiden.

Voordelen van Overlegscheiden

Het voordeel van Overlegscheiden is dat de scheiding, in vergelijking met bijvoorbeeld een vechtscheiding, veel eerder is afgerond en daardoor per saldo ook veel goedkoper zal zijn. Verder vindt het hele traject in alle rust en openheid plaats met respect voor elkaar. Dat leidt tot duurzame oplossingen waar je allebei achter staat en waarmee ruimte is voor persoonlijke wensen en belangen.

Voor wie?

Overlegscheiden is interessant voor:

  • mensen die een scheiding overwegen en kinderen hebben;
  • ondernemers die een scheiding overwegen;
  • mensen die uit elkaar willen, maar waarbij tussen hen grote verschillen bestaan in balans, kennis en/of verwerking.

 

Meer weten? Neem contact met me op of stuur een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.