Conflicten, ruzies, woordenwisselingen.. allemaal zaken die we meestal niet als heel fijn en positief beschouwen. Zelf probeer ik ruzies waar mogelijk te voorkomen of als het dan toch gebeurt zo gauw mogelijk uit te praten. In mijn werk help ik om conflicten zo goed en zo snel als mogelijk op te lossen.

Kracht van een conflict

Recent volgde ik met een aantal collega’s de masterclass Relaxed Ruziemaken van collega Joyce Korver en Tom Goddijn. Daarin werd ook de positieve kant van conflicten, de kracht van een conflict, belicht.

Graag deel ik deze positieve kant van een conflict met jullie:

✔️Een conflict brengt duidelijkheid

✔️De zaak komt hoger op de agenda en krijgt daarmee prioriteit

✔️Onderliggende problemen komen boven water

✔️Je leert de ander beter kennen

✔️Je leert jezelf beter kennen

✔️Je leert je onderlinge relatie met die ander beter kennen

✔️Er is opluchting dat dingen uitgesproken worden

✔️Het brengt creativiteit

Een conflict als mogelijkheid om te groeien

Het hebben van een conflict, van welke aard dan ook, kan je dus ook heel veel brengen. Op deze manier is, zoals ook mijn motto zegt, EEN CONFLICT EEN MOGELIJKHEID OM TE GROEIEN! In je relatie als partner, als mens, als werkgever of werknemer, als ondernemer, als ouder of in welke rol dan ook.

 

Heb je hier hulp voor jezelf of voor jullie samen bij nodig, neem contact met me op of een email naar info@advocatenpraktijkdenhollander.nl.