maart 9

Een scheiding kun je op verschillende manieren regelen. Wat past bij jou?

Een scheiding kan je bij Mediation – en Advocatenpraktijk Den Hollander op verschillende manieren regelen: Via Mediation: je overlegt met elkaar onder begeleiding van een advocaat-mediator, die vervolgens het convenant opstelt en het juridische deel van de scheiding via de rechtbank regelt. Via Overlegscheiden: je overlegt met elkaar in een team van specialisten, zoals een.

maart 9

Zonder notaris trouwen in gemeenschap van goederen

Mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen, hoeven straks niet meer naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Zij kunnen voortaan volstaan met een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Beeld: ©Collectie MediaLibrary Minister Dekker: ‘Doel van deze maatregel is het voor mensen zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien zijn zij goedkoper uit,.

maart 2

Mijn ex heeft het spaargeld van de kinderen opgenomen. Wat nu?

Het komt regelmatig voor dat bij een echtscheiding één van de ouders het spaargeld van hun kinderen opneemt. Bevind jij je op dit moment in deze situatie? Dan rijst misschien de vraag of dit zomaar kan. En welke stappen je kunt ondernemen om het geld weer terug te krijgen? Want wie beschikt er eigenlijk over.

maart 2

Trouwen in 2018: wat is er veranderd?

Je zult het vast wel gehoord hebben. Sinds 1 januari 2018 is de wet veranderd. Normaal was het zo dat als je ging trouwen je automatisch in ‘algehele gemeenschap van goederen’ was getrouwd, oftewel: alles werd van jullie samen. Hoe zit dat sinds 1 januari 2018? Als je nà 1 januari 2018 bent getrouwd of.

Nieuwer Ouder 1 2 7 8