september 13

SCHEIDINGSCOACHES MAKEN EIND AAN VECHTSCHEIDING!

SCHEIDINGSCOACHES MAKEN EIND AAN VECHTSCHEIDING!

  Hoe kan een scheidingscoach een vechtscheiding voorkomen of beëindigen? Scheidingscoaches vormen een waardevolle aanvulling op bestaande professionals zoals de mediator of advocaat. Zij zijn gespecialiseerd in de conflicten die ouders ervaren tijdens en na hun scheiding (bv door slechte communicatie). Zij kunnen ouders leren om ook na de scheiding hun ouderrol goed te blijven.

september 12

Dag van de Scheiding 2018

Dag van de Scheiding 2018

Meer aandacht voor kinderen tijdens ‘Dag van de Scheiding’ Vrijdag 14 september a.s. is de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’. Mijn kantoor houdt die dag een open spreekuur voor meer informatie en adviezen over scheiden met kinderen. Recent onderzoek van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (waarbij ik ben aangesloten) leverde verrassende.

september 6

SCHIP-aanpak – een aanpak voor post-relationele rouw

SCHIP-aanpak – een aanpak voor post-relationele rouw

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en waarin professionals vaak vastlopen. Rouw na een scheiding Echtscheiding genereert rouw. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren. Het.

augustus 22

Wanneer heb ik bij een scheiding recht op de alleenstaande ouderkop?

Wanneer heb ik bij een scheiding recht op de alleenstaande ouderkop?

Het kindgebonden budget en de alleenstaande ouderkop zorgen ervoor dat de verzorgende (alleenstaande) ouder inkomensondersteuning geniet om in de behoefte van zijn kind of kinderen te voorzien. Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor je kinderen. Je hebt mogelijk recht op het kindgebonden budget als je één of meer kinderen.

Nieuwer Ouder 1 2 9 10