mrt 9

Een scheiding kun je op verschillende manieren regelen. Wat past bij jou?

Tags: , , , , ,

Een scheiding kan je bij Mediation – en Advocatenpraktijk Den Hollander op verschillende manieren regelen:

  • Via Mediation: je overlegt met elkaar onder begeleiding van een advocaat-mediator, die vervolgens het convenant opstelt en het juridische deel van de scheiding via de rechtbank regelt.
  • Via Overlegscheiden: je overlegt met elkaar in een team van specialisten, zoals een coach en een financieel of fiscaal adviseur. Je hebt hierbij wel allebei een eigen advocaat. Net als bij mediation worden de afspraken vastgelegd in een convenant, waarna een van de advocaten het juridische deel van de scheiding via de rechtbank regelt.
  • Eenzijdige juridische belangenbehartiging: je wordt door een advocaat bijgestaan in een procedure of bij gezamenlijk overleg met de advocaat van je ex. Deze dienst kan eventueel worden gecombineerd met scheidingscoaching. Ook hierbij kan er, indien nodig, een andere deskundige, zoals een financieel of fiscaal adviseur, worden ingeschakeld.
  • Scheidingscoaching: tijdens een VIP-dag of een 3-4 maandentraject leer je hoe je je negatieve emoties kunt neutraliseren, hoe je weer kunt communiceren met je ex en hoe je over belangrijke zaken een compromis met elkaar sluit. Daarnaast leer je hoe je je kinderen het beste kunt begeleiden tijdens en na de scheiding en hoe je na de scheiding als ouders de opvoeding op een goede manier kunt vormgeven.

 

Welke manier past bij jou? Dit hangt af van je situatie:

1. Mijn huidige situatie is: er is geen sprake van (ernstige) conflicten. 

Je kunt het beste scheiden via mediation of (gezamenlijke) scheidingscoaching.

 

2. Mijn huidige situatie is: het conflict is een probleem dat nog wel gezamenlijk opgelost kan worden (win-win). Er is eventueel wel een ongelijkheid qua emoties, kennis of financiën.

Je kunt het beste scheiden via mediation of overlegscheiding.

 

3. Mijn huidige situatie is: het conflict is een strijd die gewonnen moet worden maar één van de partijen heeft nog wel de wens er samen uit te komen.

Je kunt het beste scheiden via mediation, overlegscheiden of eenzijdige belangenbehartiging door een advocaat, eventueel in combinatie met scheidingscoaching.                                                                     

                                                                        

4. Mijn huidige situatie is: het conflict bevindt zich in een vechtfase.         

Je kunt het beste scheiden via eenzijdige belangenbehartiging door een advocaat, eventueel in combinatie met scheidingscoaching.

 

Wil jij weten welke manier het beste bij jullie situatie past? Neem contact met mij op en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.